Historien bag Esperanto Mind

Coaching & Terapi til DIT liv...

 

 

Om Esperanto Mind

Esperanto Mind er en holistisk terapeutisk praksis med to lokationer i Jelling og Næstved, som drives af to barndomsveninder med to store hjerter og en fælles vision og mission. Bag dem begge er et inderligt ønske om, at hjælpe andre med at finde ind til deres indre kerne og sande autenticitet.

Vi tror på, at alle mennesker er født frie i tanker, med de bedste intentioner og med en intuitiv krop. Det er først, når livet byder ind med både gode og dårlige oplevelser, at psyken bestemmer sig for enten at leve eller kun at overleve. Hvordan vi håndterer de forskellige oplevelser og traumer i vores liv er forskellige fra person til person. Nogle har brug for hjælp, andre ikke.

Vi ønsker at hjælpe dig, der længes efter at føle den indre ro igen. Dig, der ønsker et lille skub i dagligdagen og nogle nye redskaber til at flytte de overbevisninger, som ikke længere virker for dig i dit liv.

Dejligt I er her, men hvad med…

Hvad betyder jeres navn Esperanto Mind?

Esperanto er faktisk et sprog, der blev helt unikt designet i Polen i 1887 for at dække et verdensbehov for ét fælles sprog, som alle havde let ved at lære og bruge.

Sproget Esperanto rummer alle mennesker på tværs af nationaliteter, religioner og personligheder, og da vores vision og mission netop er at rumme alle med behov for følelsesmæssig støtte og et ønske om autenticitet, kunne et navn ikke være mere perfekt til os.

Fordi vi er en terapeutisk praksis blev det endelige navn så til Esperanto Mind, som måske er en smule anderledes end mange andre, men det kan vi rigtigt godt lide.

Esperanto Minds to terapeuter holder ikke til det samme sted i Danmark. Giver det udfordringer?

Nej, det gør det ikke. Ved at have en Esperanto Mind lokation i både Midtjylland og på Sjælland gør blot, at vi kan hjælpe flere i hele Danmark.

Med tidens teknologi er vi altid i tæt sparring med hinanden, så afstanden er ikke en udfordring for os. Og så er vi jo trods alt kun 2,5 timers kørsel fra hinanden.

På hvilke måder tilbyder I sessioner på?

Der er i øjeblikket fire muligheder for at mødes med os til terapisessioner. Disse er:

Hyggeligt indrettet terapirum hos terapeut

Online via MS Teams

Walk and Talks i den beroligende natur

Udkørsel ved behov

 

Esperanto Minds mission, vision og værdier

 

Vision:

At tilbyde en holistisk terapeutisk praktisk med flere lokationer i Danmark, hvor dygtige og uddannede terapeuter, der gennem empati, forståelse og medmenneskelighed guider og hjælper mennesker med svære personlige livsudfordringer videre i livet. 

Mission:

At hjælpe mennesker fra 12 år og opefter med at identificere personlige livsudfordringer og samtidig sætte realistiske mål i dagligdagen, sådan at en positiv og optimal livsglæde kan genoprettes. Målet er en tydelig afklaring af klientens helt egen og personlige identitet og autenticitet. 

Værdier:

Alle sårbare sind har ret til hjælp til at få det bedre. Vi tror på det hele menneske, og at mennesket altid er eksperten i deres eget liv. Vi gør altid vores absolut bedste for at hjælpe og rumme mennesker, som har brug for støtte og nye perspektiver.

Janne Frøstrup Knudsen

StressMaster & NLP Terapeut

 

Janne er indehaver og founder af Esperanto Mind, og hun tilbyder både coaching og terapi fra hendes hyggelige terapirum ved Vejle i Midtjylland. Hun er bl.a. certificeret Stressmaster og uddannet ved Lisbeth Fruensgaard i Vejle. 

Derudover er Janne også NLP Master Practitioner i kommunikation, forandring og  terapi med uddannelsen ved Dansk NLP Institut. Overbygningen til NLP Master Coach har hun taget ved Nordisk NLP Akademi.

Som person har Janne altid haft fokus på mennesket bag facaden. Hvad er det der gør, at vedkommende reagerer, som de gør. Mener de det, som hun tror, at de mener, eller er det noget helt andet. Hendes helt egen oplevelse med ikke bare en men to stressperioder indenfor de sidste 10 år, har gjort at hun forstår stress på en måde, som kun dem, der selv har oplevet stress kan forstå. Det giver hende en hel unik mulighed for at hjælpe andre gennem svære stressperioder i deres liv.

Jannes rejse gennem livet har derfor styret hende til det, der interesserer hende mest, nemlig mennesket. Derfor har hendes arbejdsliv også indeholdt kurser og uddannelser som: Enneagrammet, Discovery Insight Profil, Garuda FokusProfil, HR Akademiuddannelsen og Arbejdsmiljørepræsentant uddannelsen.

Som StressMaster og NLP terapeut ser Janne frem til at hjælpe andre med at vikle dem ud af deres stress. Stress er ikke kronisk, og der er ikke noget, man behøves at leve med. Man kan komme videre. Det ved Janne bedre end nogen anden.

Janne Frøstrup Knudsen, StressMaster og NLP Terapeut

Helle Rohdin-Møller

Kognitiv Terapeut & Master of Spiritual Psychology

Helle er co-founder af Esperanto Mind og er terapeut i Næstved på Sjælland. Her arbejder hun bl.a. med depression, angst, stress, sorg og spiseforstyrrelser, der er grundet i en stor passion for at hjælpe andre med at forstå deres inderste tanker og følelser.  At se en anden person genfinde deres sande autenticitet, så livet igen får en glæde og ro uden angst eller bekymring, er Helles mål i hendes terapeutiske tilgang.

Tilgangen, som Helle bruger til sine klienter er den verdenskendte, evidensbaseret og ofte anvendte kognitive adfærdsterapi. Efter 28 spændende år i USA og en for hård landing til Danmark i 2016, der endte med en periode med et klassisk stressforløb, har Helle taget to uddannelser fra Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologicenter i København som Certificeret Kognitiv Mentor og Kognitiv Terapeut med specialitet i depression, stress og angst.

Med sig i hjælpeposen, har Helle også en baggrund som Rådgiver hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade (tidligere LMS). Hun finder stor glæde i at hjælpe både unge og voksne med personlige og følelsesmæssige udfordringer i deres dagligdag. 

Derudover bringer Helle også en helt unik baggrund med sig fra hendes liv i USA som Master of Spiritual Psychology. Her arbejder hun bl.a. med "Loven om Tiltrækning," og også kognitiv tereapi, og hun drager mange fordele ved at have både et dansk og et amerikansk terapi perspektiv i hendes sessioner, som bl.a. involvere en praktisk viden indenfor den motiverende samtale, den narrative samtale, den sokratiske samtale og adfærdseksperimenter.

Alle disse redskaber arbejder med, at klienten er eksperten i deres eget liv, og at de selv bedst ved, hvad de har brug for. Som en forstående og empatisk terapeut erkender Helle, at hun er en ressource, der hjælper med at guide og åbne op for det, der enten påvirker eller stresser et menneske for så derefter at udforske en ny hel mind-framing sammen med klienten.

Helle er født og opvokset i Vejle i Jylland. Med en amerikansk bachelorgrad i grafisk design og fine arts, har Helle arbejdet i marketing i flere år, men derudover har hun også arbejdet med personlig udvikling i 25+ år og er konstant nysgerrig omkring, hvad der sker med tanker, følelser og kroppen.

Terapisamtaler med Helle kan foregå på enten dansk eller engelsk.

 

Helle Rohdin-Møller, Kognitiv terapeut