Hej, jeg hedder Helle.

Fylder depression og/eller angst for meget for dig

 

 

Slip af med bekymringerne og dine negative tanker

Hjælp til depression eller hjælp til angst – eller begge dele

 

Kære dig,

Ligegyldig om du er særlig sensitiv, eller hvor du er i din kamp mod depression og angst, så kan du lære at slippe tankermylderet – også selvom du måske er angst for at miste kontrollen eller blive sindsyg. 

Nogle former for de almindeligste angste kan være:

  • Generaliseret angst
  • Socialangst eller socialfobi
  • Kontaktangst
  • Helbredsangst
  • Dødsangst
  • Teenager angst
  • Agorafobi

Hvad er angst:

Angst er en naturlig alarmtilstand, som vores krop har med sig helt tilbage fra, da urmennesket blev til. Denne alarmtilstand er designet til, at passe på os i livsfarlige situationer, men i dag skal vi ikke løbe væk fra løver eller andre rovdyr, der vil spise os. Heldigvis for det.

Tværtimod, i dag bruges denne alarmtilstand mere til at fx. at sørge for, at vi eller vores kære kommer sikkert over vejen, eller at vi kommer sikkert hjem fra et sted. Dog har begge tilstande stadig det til fælles at fortæller os, om vi er trygge og sikre, eller om, der er fare på færde.

Angst er derfor en helt naturlig og nødvendig af vores liv. Det du'r bare ikke, når livsbalancen ryger i svinget, og vi overtænker eller overanalysere alt i vores liv. Så går det galt med tankerne, og følelserne følger hurtigt efter. Dermed er vi også i fare for at skabe en uhensigtsmæssig adfærd for os selv. Et liv i ubalance er aldrig godt. 

Depression før angst eller omvendt:

Føler du dig særlig senstiv overfor lyde, dufte og andre mennesker? Har du været der, lige der, hvor hovedet spinder rundt, og maven laver krumspring på den mest forfærdelig måde, og det eneste, som du kan gøre er at lægge dig ned og vente på, at det går over -- eller at du dø'r? For det er da helt sikkert, at nu dø'r du, ikk...

Hvis du har prøvet denne følelse eller noget lignende, så er du ikke alene. Du har været igennem et angstanfald, som er et af kroppens advarselstegn på, at noget er helt galt i dit indre. Om denne angst er skabt af en depression, der kom før angsten, eller om det er omvendt, kan være forskellig fra person til person, men ofte kommer et eller flere angstanfald efter en længere periode af stress eller depression. Lige der, hvor kroppen bare ikke kan mere, rammer det, og mindst når man forventer det. Det er aldrig planlagt, og det er aldrig rationelt.

Hjernen går i stykker, rent fysisk. Kort sagt, det er noget man mærker dybt i sjælen og kroppen. Hvis du lytter til kroppens beskeder, kan du hurtigt mærke, at det er tid til at gøre noget andet, end det du plejer, for hvis du bliver ved med at gøre det samme, får du også det samme igen.

Der er ingen i denne verden, som bevidst vil leve med depression og/eller angst, og ender du der, hvor du må tage medicin mod angst- og/eller deppression for at få det bedre, så vær ikke ked af det. Nogle gange har et menneske bare brug for lidt hjælp fra medicin. Det er der ikke noget at være flov over. 

Hvad gør jeg, hvis jeg har angst eller depression:

Den gode nyhed til dig, som er berørt af psykisk sårbarhed med angst eller depression er, at du godt KAN få det godt igen. Livsglæden KAN findes igen, og bekymringerne og ubalancen kan rettes op på igen, da hjernen kan heale sig med tid. Dog kræver det din egen deltagelse og acceptance af, at du har brug for hjælp. At indrømme overfor sig selv, at man har brug for hjælp, kan godt være meget svært. 

Det er her kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe dig. Her udforsker vi, hvordan tankerne påvirker følelserne, og vi lærer kroppen nye tricks og nye vaner, så du igen kan fungere i hverdagen. Hvis du tror, at du bliver dit gamle jeg igen, så kan jeg fortælle dig, at det kommer ikke til at ske, men det er også helt a-ok, for du vil komme ud på den anden side med en ny 2.0 model af dig selv med bl.a. nye redskaber til, at håndtere alt det svære. 

Med andre ord, via behandling af angst og/eller depression, opnår du en dyb personlig og vidunderlig forståelse af dig selv og dine tanker. Dette gør, at du igen kan have omsorg for dig selv med livsgivende energi og overskud til dagligdagen og dine kære. Kan du forestille dig, hvor dejligt det må føles?

Vil du finde ind til kernen i dig:

Hvis du er nysgerrig på, om jeg kan hjælpe dig med den uvirkelighedsfølelse du i øjeblikket bærer rundt på, så ring til mig og få en uforpligtende samtale. Denne første samtale vil vare 20-30 minutter via telefon, og den er helt gratis, så vi kan hilse på hinanden, inden vi går i gang med fysiske eller online sessioner og finder ind til kernen i dig. Det bliver en helt vidunderlig personlig rejse, som du med et smil aldrig vil fortryde. 

Så er du der, hvor du bare ikke længere kan mærke dig selv, så skal du også vide, at du ikke er alene. Jeg har selv været nede og røre den mørke bund med angst og depression, for slet ikke at nævne stress. I dag har jeg det rigtig godt, og jeg følger min livslange drøm om, at hjælpe andre med daglige udfordringer. Derfor er jeg i dag kognitiv terapeut, og derfor kan jeg også lettere mærke, hvad der skal til for, at du igen kan ånde lettet op og leve live præcis, som du ønsker.

Jeg er overbevist om, at vi alle har ret til et liv, hvor der er plads til vores drømme og den vi er. Jeg er også overbevidst om, at alt i vores liv starter med en tanke, der fører til en følelse, der giver en adfærd, som kan være alvorligt ødelæggende for vores ønsker om det gode liv. 

Jeg glæder mig til at møde dig og hjælpe dig med at genfinde, det du har behov for, sådan at du igen kan leve et lykkeligt og balanceret liv.

De varmeste hilsner,

Helle Rohdin-Møller


Kognitiv Terapeut & Master of Spiritual Psychology
Co-founder af Esperanto Mind

“Livet er ikke et problem, der skal løses, men en virkelighed, der skal opleves.”
– Søren Kierkegaard