Berørte

Kognitiv terapi til berørte af en spiseforstyrrelse

 

 

Er du berørt af en spiseforstyrrelse, men får du ikke den rigtige hjælp i det danske sundhedssystem?

Har din spiseforstyrrelse sat klørene i dig?

Hvis du skulle beskrive en ganske almindelig hverdag i dit liv som berørt med en spiseforstyrrelse, hvordan ville den så se ud? Ville du være stolt over at fortælle din historie, eller ville du hellere skynde dig væk og ikke fortælle noget til nogen?

Det er bare ikke en dans på roser, at leve med en spiseforstyrrelse. Den kan være mørk, kringlet og mystisk for slet ikke at snakke om, at den bestemmer hvor, hvornår og hvad du spiser. Derudover skal du måske også lige motionere for at tilfredsstille den – hver eneste dag. Det er uden tvivl udmattende for at sige det pænt, og alligevel føler du dig styret af den. “Men jeg kan ikke spise,” hører du dig selv sige. Det betyder at spiseforstyrrelsen har sat klørene i dig godt og grundigt.

 

Din spiseforstyrrelse har altid en besked til dig:

 

Når du er berørt af en spiseforstyrrelse, flytter den ind i dit univers og lever i din dagligdag for at fortælle dig, at der er noget i dit liv, der ikke er okay. Derfor er det også din fornemmeste opgave at lytte til din spiseforstyrrelse for at høre dens besked. Et forslag kan være, at du har en samtale med den, som om den er en person? Giv den et navn. Snak med den. Skriv et brev til den. På den måde ser du, at spiseforstyrrelsen er en separat del af dig, og du kan derfor bedre håndtere den og dit forhold til mad og din krop. Dit indre autentiske “jeg” kan blive fri for dens stemme i dit hovedet, blot du lytter og bagefter handler.

Det er dette “jeg” bag spiseforstyrrelsens stemme, som Helle Rohdin-Møller, Esperanto Minds kognitive terapeut og spiseforstyrrelses rådgiver kan hjælpe dig med at udrede og forstå bedre. Via kognitiv terapi og ved at tage et kig på tankerne og følelserne bag spiseforstyrrelsen, kan du igen leve et frit og godt liv.

Vil du booke en samtale, eller har du spørgsmål til det ovenstående, så er du mere end velkommen til at få en gratis uforpligtende og  første telefonsamtale med Helle. Her kan I sammen finde ud af, hvordan hun bedst kan hjælpe dig med at snakke med den uønskede indflytter i dig og få dem til at flytte ud.

Danmarks sundhedssystem formår ikke altid, at give dig den bedste hjælp og støtte til det, du har allermest brug for – frihed til at være dig uden en spiseforstyrrelse, der larmer alt for meget i din dagligdag. Frihed til bare at leve, som du har lyst.

 

Vigtigt at vide, før du booker en session:

Er du, som den berørte af spiseforstyrrelse eller selvskade under 18 år, er det vigtigt, at det sker efter aftale med dine forældre eller anden myndig pårørende. Berørte under 15 år skal derudover følges af en forælder eller en anden myndig pårørende til en session hos Esperanto Mind. Forældre eller pårørende behøver dog ikke, at være med til selve sessionen, hvis du berørte ikke selv ønsker det. De kan altid vente i et andet rum.

Når du booker terapisessionen, er det derfor vigtigt, at du fortæller os, hvor gammel du er. Hvis I er flere, der gerne vil have en samtale sammen, er det altid en god idé at booke to tider efter hinanden, så der er nok tid til det vigtige for dagens session.

Helle har tavshedspligt og underretningspligt. Hvis den berørte er under 18 år, og Helle bliver alvorligt bekymret for den berørte, er hun forpligtet til at hjælpe den berørte og derefter underrette kommunen.

Er der tale om alvorligere tanker for dig angående selvmord og andet alvorlig selvskade, bedes du  kontakte Livslinjen via:

www.livslinjen.dk eller 70 201 201 (på alle årets dage fra kl. 11-05)