Håndtering

Hjælp til spiseforstyrrelse samt bedre håndtering af tanker og følelser

 

 

Hjælp til Spiseforstyrrelse – Er en spiseforstyrrelse flyttet ind hos dig og din familie? 

Når en spiseforstyrrelse er flyttet ind, kan hverdagen være svær at overskue:

Har du brug for terapi til din spiseforstyrrelse og dermed hjælp til dine tanker og følelser? Om du er den berørte, eller om du er mor, far, bror, søster, bedsteforælder, ven, veninde eller på anden vis pårørende, så er en spiseforstyrrelse udfordrende og skræmmende for alle i en familie eller omgangskreds.

Det er heller ikke nødvendigvis kun den berørte, der har brug for hjælp. Således kan den pårørende også have brug at italesætte, hvad der sker omkring den berørte. En spiseforstyrrelse påvirker ikke bare den berørte, men også de mennesker, som holder af dem. Derfor er det en fælles opgave, at få styr på spiseforstyrrelsens forsøg på at ødelægge et godt liv.

 

Hjælp til spiseforstyrrelse hos Esperanto Mind:

Her hos Esperanto Mind, kan du finde hjælp til det, der ikke længere virker for dig hos vores kognitiv terapeut og spiseforstyrrelses rådgiver, Helle Rohdin-Møller. Når du kommer til os, har du måske allerede været ved lægen, eller måske har du også haft flere rådgivningssamtaler hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade (tidligere kendt som LMS).

Der er flere måder at få hjælp på, og nogle metoder virker bedre end andre. Ikke desto mindre, hvis du vil have hjælp til spiseforstyrrelse via kognitiv terapi, så skal du være villig til at lave forandringer i dit liv, sådan at du er klar til at se og mærke effekterne.

Nogle effekter af disse ændringer kan bl.a. være, at du får bedre sovevaner, at du kan spise sammen med andre igen, at du føler dig mere nærværende og at andre også ser dig gladere. Men frem for alt, vil du kunne opnå et lettere og sundere forhold til mad, og spiseforstyrrelsen vil ikke længere diktere dit liv.

Vi indser, at det ikke altid er lige let at vide, hvor man skal finde en terapeut med viden og erfaring omkring spiseforstyrrelser. Derfor skal du vide, at vi står parat til at tage imod dig – om du er den berørte og/eller den pårørende. Dertil kommer, at I er mere end velkommen til at deltage sammen i sessionerne.

 

Kom godt i mål:

Kort sagt, målet er at lære at leve et godt liv med livsglæde og energi uden en spiseforstyrrelses forstyrrelse eller larm i dagligdagen.

 

 

 

"Forgiveness is giving up the hope that the past could have been any different."
-- Oprah Winfrey